Prima pagina Articole Sanatate Alimente naturiste pentru prevenirea escarei
Alimente naturiste pentru prevenirea escarei Imprimare Email
Marţi, 12 Februarie 2013 21:39

Escara fiind o boala dureroasa de piele, este mai bine daca ar putea fi evitata deoarece suferinta bolnavului ar fi imensa o data cu aparitia acestei probleme. In plus, dupa aparitia ei este greu de indepartat chiar si cu un tratament adecvat prescris de medic, iar alimentatia joaca un rol foarte important in prevenirea si vindecarea escarelor.


De aceea, pentru a se preveni aceasta boala de piele este recomandat sa i se administreze celui imobilizat la pat alimente naturale care au un continut bogat de subtante ajutatoare inlupta cuescarele.

alimentatie escare, fructe antiescare

In primul rand, sa se consume zilnic produse alimentare care contin vitamina C, iar aceasta vitamina se regaseste in special in fructe precum portocala, lamaia sau pomelo. Fiind fructe cu soliditate redusa, acestea pot fi mestecate usor de catre bolnavi. Totusi, daca nu este posibila mestecarea lor, se recomanda consumul de suc din legume ce contin vitamina C, in care se poate adauga mici bucati din fructe.

Pacientul predispus la aparitia escarei trebuie sa consume zilnic alimente care au in compozitia lor bogate resurse de zinc. Zincul se regaseste atat in fructe si legume, cat si in diferite specii de carne. De aceea, este necesar ca la una din mesele zilnice, pacientului sa i se serveasca carne de pui sau de porc, ori alt tip de carne rosie, cat si peste sau fructe de mare, caci si carnea alba are bogate resurse de zinc.Pacientul avand nevoie si de proteine in numar cat mai mare, prin consumarea alimentelor notate anterior va avea parte si de portia zilnica necesara de proteine. Pentru a fi siguri ca persoana imobilizata la pat va consuma zilnic alimente bogate in proteine, notam faptul ca pestele, pieptul de pui si muschiul de vita sunt 3 dintre alimentele recunoscute ca fiind bogate in proteine. Este indicat sa nu i se ofere zilnic pacientului acelasi tip de carne, ci in fiecare zi sa se alterneze cele 3 tipuri recomandate.

In acest context, personalul caminelor de batrani dar si cei care ingrijesc batrani la domiciliu trebuie sa acorde o importanta deosebita alimentatiei bolnavilor cu escare.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.