Spitalul Social Sfantul Nectarie Bucuresti - Spitalul saracilor Imprimare
Luni, 28 Mai 2012 18:22

Astazi a fost inaugurat Spitalul Social "Sfantul Nectarie", prima clinica destinata exclusiv categoriilor sociale defavorizate. Unitatea medicala este situata în cartierul Militari, pe Bulevardul Uverturii, numarul 81.Singurul spital de acest gen din Romania este destinat persoanelor defavorizate, cu resurse financiare modeste, care nu au posibilitatea de a beneficia de tratamente si investigatii medicale de calitate, în cadrul institutiilor sanitare de stat sau private.

Primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, împreuna cu invitatul sau de onoare, Raed Arafat, subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii, au fost cei care au dat start proiectului destinat categoriilor sociale defavorizate, Spitalul Social "Sf. Nectarie".

În cadrul noului spital vor functiona cabinete de neurologie, dermatologie, ginecologie, ortopedie si reumatologie, explorari functionale, cardiologie si medicina interna, medicina generala si de familie, ORL, laborator (microbiologie, hematologie, biochimie), gastroentorologie, psihologie, medicina muncii, diabet si boli metabolice, endocrinologie.Spitalul mai dispune de o capacitate de cazare de 48 de paturi, distribuite pe 2 sectii: cardiologie si gastroenterologie. Pornind de la conceptul oferirii de servici medicale integrate, proiectul prevede si functionarea substatiei de ambulanta a sectorului 6 în cadrul aceleiasi locatii.

La accesarea serviciilor au întaietate persoanele adulte din sectorul 6, aflate în imposibilitate sociala si financiara de a suporta cheltuielile unui serviciu medical complex sau ale unor servicii publice sau private de asistenta medicala. În cadrul programului, fiecare beneficiar va fi abordat în mod individualizat, conform patologiei medicale specifice.

Serviciile medicale de specialitate se vor acorda gratuit sau partial subventionat în functie de venitul lunar pe membru de familie. Un numar de aproximativ 1000 de persoane adulte, cu diferite diagnostice, vor beneficia lunar de serviciile noului spital.

Sursa: www.adevarul.ro