Prima pagina Articole Sanatate Scutere electrice pentru batrani sau persoane cu handicap
Scutere electrice pentru batrani sau persoane cu handicap Imprimare Email
Duminică, 07 Aprilie 2013 15:21

Datorita avansarii tehnologiei in orice domeniu si in cel medical se simt mari modificari. Si nu doar in aparatura de interior a unei unitati medicale, cat si in ceea ce priveste dispozitivele care sa le usureze viata pacientilor cu diferite afectiuni, in special pentru acele persoane cu handicap locomotor.


Multe dintre persoanele cu handicap locomotor sunt batranii care in cele mai multe dintre cazuri au nevoie de ajutorul unei persoane pentru a se deplasa atat pe distante scurte, cat mai ales pe distante lungi. Dar pentru distante lungi exista scutere eletrice pentru persoane cu handicap.

Scuter electric batrani, persoane handicap locomotor, sursa foto: 1stseniorcare.com


Desigur, exista si carucioare electrice pentru persoane cu dizabilitati, dar diferentele dintre carucioarele electrice si scutere sunt evidente si avantajele primeaza pentru scuterele electrice.
In primul rand, scuterele electrice ofera o siguranta sporita. Carucioarele electrice fiind mai compacte, nu ofera aceeasi siguranta precum un scuter, care datorita suprafetei sale mai mare dezvolta un plus de siguranta persoanei cu handicap locomotor.
Confortul intr-un astfel de scuter electric este garantat de faptul ca picioarele au loc de spirjin consistent, in timp ce scaunul scuterului este realizat special pentru astfel de persoane cu handicap. Cele mai scumpe modele de scutere electrice pentru persoane cu handicap locomotor au scaun care suporta diverse reglaje pentru a asigura confort optim utilizatorului.
De asemenea, un scuter electric este foarte usor de manevrat. Fiind construit cu ghidon de comanda, se conduce exact ca un scuter clasic, prin miscarea stanga-dreapta. Un scuter electric prezinta faruri pentru timp de noapte, plus semnalizatoare pentru schimbarea directiei. Datorita acestor dotari, ceilalti participanti la trafic pot observa mult mai usor persoana cu handicap, cat si intentiile acesteia.
Scuterele electrice se prezinta sub doua moduri, cu 3 roti si cu 4 roti. Scuterele cu 3 roti sunt recomandate in special pentru deplasarea prin curte, roata din fata fiind mult mai usor de manevrat, in timp ce, scuterul cu 4 roti oferind mai multa sigurnata, se va utiliza pentru deplasarea pe sosea si trotuar pe distante lungi.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.