Prima pagina Articole Sanatate Incontinenta urinara la batrani
Incontinenta urinara la batrani Imprimare Email
Marţi, 26 Martie 2013 22:47

Incontinenta urinara este una dintre afectiunile cu care se lupta cei mai multi dintre batrani. Persoanele de varsta a treia se lovesc de afectiuni urinare deseori, dar incontinenta este una dintre cele mai serioase si jenante in acelasi timp. Incontinenta urinara reprezinta in fapt pierderea involuntara de urina. Aceasta pierdere poate fi de scurt timp, fiind o afectiune acuta, sau poate fi o pierdere continua de urina, fiind o afectiune cronica.


Incontinenta cronica este afectiunea mai grava si poate aparea in primul rand la persoanele in varsta in momentul in care se prezinta o contractie a muschiului vezicii urinare. Aceasta contractie apare deseori din cauza unor alte afectiuni, precum cele neurologice, printre care accidentele vasculare celebrale sau datorita unor boli precum Alzheimer sau Parkinson.Alte cauze ale aparitiei incontinentei cronice pot fi cancerul vezical sau o obstructie uretrala care afecteaza si vezica, aparand aceasta scurgere de urina la persoanele in varsta.

Incontinenta urinara la persoanele in varsta apare si in momentul in care tuseste sau stranuta. De fapt, dupa afectiunile enuntate anterior, tusea si stranutul sunt pe pozitia a doua in ceea ce priveste cauzele de aparitie a incontinentei urinare. Aceste cauze sunt cunoscute in lumea medicala ca si cauze de stres sau incontinenta urinara de stres.
Netratata, incontinenta urinara poate duce la leziuni ale sistemului urinar, la ulceratii sau micoze, precum si infectii urinare severe. Jena recunoasterii unei astfel de afectiuni si netratarea la timppoateduce la un tratament ulterior costisitor.Tratarea incontinentei urinare cronice in cazul celor in varsta se face in primul rand prin administrarea de antibiotice, daca are ca si cauza infectia urinara. In cazul atrofiei vaginale se recomanda terapia hormonala.
In ceea ce priveste incontinenta urinara de stres se recomanda o schimbare majora a stilului de viata, precum scaderea in greutate a persoanei, stoparea fumatului, cat si efectuarea de exercitii pentru intarirea planseului pelvian.

Personalul din caminele de batrani se intalnesc cel mai des cu aceste cazuri si in multe dintre ele, rezidentilor, li se recomanda cel putin temporar aplicarea de scutece pentru incontinenta sau tampoane pentru incontinenta in cazul batranelor.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.