Prima pagina Articole Sanatate Utilizarea de bandaje antiinflamatoare
Utilizarea de bandaje antiinflamatoare Imprimare Email
Marţi, 05 Martie 2013 22:43

Persoanele in varsta si cu probleme motorii, precum dureri de picioare sau chiar paralizie, sunt obligate sa stea intr-o singura pozitie pentru o perioada mai indelungata, astfel ca apar in dese cazuri dureri inflamatorii sau chiar escare.

Durerile inflamatorii in cazul celor batrani apar mai des si datorita sensibilitatii intregului corp, slabirea proprietatilor metabolismului si predispunerea la infectii si afectiuni mult mai usor. Aceleasi dureri inflamatoriila batraniapar la nivelul articulatiilor, indiferent ca este vorba de degete, incheietura mainii, umeri sau sold. Acestea au ca simptome incalzirea zonei afectate, inrosirea respective zone, precum si umflarea acesteia.
Pentru a trata astfel de dureri inflamatorii se va folosi in cele mai dese cazuri bandaje antiinflamatorii.

Bandaje antiinflamatoare, pansamente antiinflamatoare


Bandajele antiinflamatorii au rolul de a elimina din caldura care predomina zona afectata. Prin aceasta eliminare a caldurii nu se va vindeca zona definitiv, ci doar se va ameliora durerea daca aceasta este puternica, dar se va ajunge si la reducerea zonei inflamate.
Cele mai utilizate bandaje (pansamente) antiinflamatorii sunt cele din tifon care prezinta o calitate aparte prin care absoarbe caldura din zona inflamatiei ameliorand durerea. De asemenea, ofera un plus de rezistenta tesutului pielii, pentru ca inflamatia sa nu se extinda. Tifonul realizat din fibra de bumbac are proprietatea de a fi pur, astfel ca nu va exista nesansa sa nu-si faca efectul dorit.
Ca parte a unui tratament naturist, sub bandajul din tifon aplicat in zona inflamata se recomanda aplicarea de nervura a unei frunze de varza. Indicat ar fi sa fie incalzita la un cuptor cu microunde pentru a se inmuia. Efectul nervurei frunzei de varza amplifica efectul bandajului simplu de tifon.
Durerile inflamatorii ale persoanelor din caminele de batrani din Bucuresti si nu numai duc la afectiuni precum artrita sau reumatism, de aceea, este recomandat ca folosirea de bandaje antiinflamatorii sa nu fie singurul remediu folosit pentru astfel de afectiuni. Se va recurge in mod normal la unconsult medical saptamanal sau ori de cate ori este nevoie, iar in urma analizelor medicul specialist va oferi tratamentul corect. Foarte posibil ca in tratament sa se regaseasca si astfel de bandaje antiinflamatorii.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.