Prima pagina Articole Noutati Reforma sanatatii a distrus la Botosani trei spitale vechi fara a deschide azilele mult promise
Reforma sanatatii a distrus la Botosani trei spitale vechi fara a deschide azilele mult promise Imprimare Email
Marţi, 10 Aprilie 2012 02:00

La jumatatea lunii martie s-a implinit un an de cand reforma sanatatii a trimis intr-o degrongolada totala spitalele mici din judetul Botosani, care ar fi urmat sa devina azile de batrani, Trusesti, Darabani si Guranda.

Trei unitati spialicesti sunt acum istorie la Botosani, dar de loc pentru odihna batranilor nici nu poate fi vorba. Cel putin intr-unul dintre acestea, pentru ca la Trusesti autoritatile au inteles ca ca nu au alta cale decat cea impusa de minister si au reusit sa amenajeze fostul spital in azil de batrani.
Nu au cele trebuincioase pentru obtinerea acreditarii, dar au amenajat pe ici pe colo si asteapta acreditarea.

Dosarul nostru este in studiu si avem promisiunea ca ne finanteaza azilul cat mai curand", a spus Petrea Chiributa, viceprimarul comunei Trusesti. La Darabani lucrurile s-au impotmolit de tot, dupa ce angajatii din spitalul orasenesc au trecut prin chin sub amenintarea spectrului somajului. Mii de darabaneni au ramas fara spital si bat zeci de kilometri pana la Dorohoi si nici azil pentru batrani nu au in oras.

Dupa desfiintarea sanatoriului de la Guranda, cladirea a fost retrocedata fostului proprietar si acum troneaza un lacat pe usa. Autoritatile de la Botosani nu au fost oricum prea incantate sa faca azil de batrani la Guranda, unde peste 40 de ani a fost sanatoriu pentru boli de plamani. n judet mai exista trei azile de batrani, la Adaseni, Leorda si Dorohoi, si cinci unitati de asistenta medico-sociala.


sursa: www.adevarul.ro

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.