Prima pagina Articole Noutati Bucuresti: Caminul de batrani de la Caritas ar putea fi deschis in octombrie
Bucuresti: Caminul de batrani de la Caritas ar putea fi deschis in octombrie Imprimare Email
Luni, 05 Septembrie 2011 02:00

Caminul de batrani "Acad. Nicolae Cajal", amenajat intr-o cladire a fostului Spital Clinic Caritas, ar putea fi deschis in octombrie, finantarea fiind asigurata din bugetul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Capitalei, potrivit reprezentantilor municipalitatii.

"Dorim sa deschidem acest camin in octombrie, asa cum ne-am propus. Avem datoria si incercam sa o facem, sa avem grija de batranii nostri. Acest demers nu reprezinta un inceput, ci o continuare. Avem Caminul Spital de Batrani nr. 10, care functioneaza de atata timp.Analizam, in functie de fondurile disponibile, sa alocam resursele necesare pentru construirea altor astfel de camine. Mi-as dori sa schimbam conceptia de 'azil de batrani', asa cum este ea perceputa in Romania, pentru ca noi incercam sa cream conditii decente in aceste locuri", a declarat, sambata, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat intr-o vizita de lucru la caminul de batrani.

Caminul va avea o capacitate de 80 de locuri. Serviciile socio-medicale vor consta in oferirea de gazduire si hrana, ingrijiri medicale, recuperare si readaptare, activitati de ergoterapie, de asistenta sociala, precum si de consiliere psihologica si juridica, spun reprezentantii municipalitatii.

In caminul de batrani din cladirea fostului Spital Clinic Caritas pot beneficia de un loc persoanele varstnice care nu au familie sau nu se afla in intretinerea unei persoane, nu au locuinta si nici posibilitatea de a-si asigura conditiile de locuit pe baza resurselor proprii sau care nu realizeaza venituri proprii pentru asigurarea ingrijirii necesare. De asemenea, pot beneficia de un loc in camin, persoanele care se afla in imposibilitatea de a-si asigura nevoile sociomedicale, din cauza bolii ori starii fizice sau psihice.Casa de Asigurari de Sanatate a sistat finantarea Spitalului Clinic Caritas de la 1 aprilie 2011 si, pentru ca imobilele in care functiona spitalul au fost retrocedate proprietarilor, Primaria Bucuresti a decis sa aplice o cerere de finantare in cadrul Programului de Interes National "Dezvoltarea Retelei Nationale de Camine pentru Persoanele Varstnice".

Acest program a permis transformarea singurei cladiri ramase in proprietatea Capitalei, nefiind retrocedata, in camin pentru batrani.

sursa: www.ziare.com

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.