Prima pagina Articole Noutati Bucuresti: Azil de batrani privat deschis langa Spitalul Colentina
Bucuresti: Azil de batrani privat deschis langa Spitalul Colentina Imprimare Email
Duminică, 07 August 2011 13:41

De curand s-a deschis in centrul capitalei, vis-a-vis de Spitalul Colentina un azil pentru batrani privat ce va adaposti batranii cu afectiuni precum: sechele post AVC (pareze), dementa Alzheimer aflat in stadiul de inceput sau mediu de boala (batrani care sa nu fie agresivi fizic sau verbal), afectiuni reumatismale degenerative, stari post traumatice si post operatorii, afectiuni care generaza si intretin deficitul motor sanatosi si vioi.

Azil privat in Bucuresti - ColentinaAzilul a fost inaugurat pe data de 1 august 2011 si este primul centru de lux pentru pensionari, oferind servicii de inalta calitate precum: Cazare in camere single si/sau duble (dotate cu: Baie proprie cu presuri si accesorii care evita alunecarea, TV, Cablu Tv, Telefon, Internet, Frigider, Mobilier nou (pat+ husa protectie saltea, noptiera, birou, scaun, oglinda), Sistem climatizare, Terasa), Asigurarea si servirea mesei (3 principale si 2 gustari) cat si prepararea meniurilor speciale pentru diferite afectiuni (diabet zaharat, HTA etc.), Asistenta si supraveghere medicala permanenta (24/24) de catre personalul specializat (compus din: Asistente medicale si Infirmiere), Consultatii si consilieri zilnice de catre personalul de specialitate (compus din: Medic generalist, Kinetoterapeut, Psiholog), Administrare tratament conform schemei terapeutice de la medicul specialist, Administrare tratament in caz de urgent cat si injectabil IV, IM, PEROS, perfuzii etc, Ingrijire corporala zilnica sau ori de cate este nevoie, Spalatorie, uscatorie, calcatorie, Organizarea in cadrul festiv a zilei de nastere, onomasticii, sarbatorilor religioase, Asistenta duhovniceasca, Meloterapie, Iudoterapie.

Batranii trebuie sa indeplineasca anumite criterii pentru a locui intr-un astfel de azil ce ofera numeroase facilitati dintre care amintim: Lift, Sistem de avertizare urgenta medicala, Holuri prevaute cu mana curenta pentru o mai usoara desplasare a seniorilor, Rampe acces carucior rotile, Sala kinetoterapie (dotata cu: Masa masaj, Spalier, Bare paralele pentru reeducarea mersului, Banda, Bicicleta, Treapta gimnastica, Oglinzi, Minge Bobath, Gantere diverse marimi, Saci nisip atasati pe membre, Benzi elastic, Placa canadiana, Mini stepper, Pedalier, Trusa ergoterapie, Bureti posturare, Baston gimnastica, Saltele), Cabinet medical pentru consultatii, tratamente, investigatii (dotat cu: Pat consultatii, Medicamente de prima urgenta, EKG, Concentrator de oxygen, Tensiometru, Glucometru, Stetoscop, Stativ perfuzii, Aparat aerosoli, Cantar pentru adulti, Negatoscop pentru radiografii, Sterilizator, Ciocan reflexe, Trusa complete de mica chirurgie), Living (dotat cu: TV LCD, Sistem audio, Biblioteca, Internet wirless). Un prim criteriu se refera la situatia materiala a pensionarului, sau a sustinatorului legal al acestuia, care trebuie sa ii permita sa plateasca tariful lunar de servii. Pe de alta parte, potrivit General Manager, Stefania Petre, o conditie esentiala este si starea de sanatate ("In momentul internarii se va efectua evaluarea starii generale de sanatate de catre medicul centrului").

Dupa o viata de munca, locatarii de la azilul privat isi petrec timpul desenand, colorand, pictand, crosetand, dezlegand cuvinte incrucisate, plimbandu-se pe culoarele cladirii sau prin curte, uitandu-se la televizor sau asambland piese lego, participand la slujbele religioase de la biserica de langa azil.

CONTACT:
www.azilprivat.ro
Tel: 031.100.22.05 / 0722.37.30.47

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.